zondag 17 september 2017

Eenhoorntraktatie

Benodigdheden (30 stuks):

3 pakken IJshoorntjes, Continental Bakeries (AH)
2 bussen Poedersuiker, Van Gilse
water
1 pak met 3 kleurstoffen, Dr.Oetker
1 busje regenboogfantasie decoratie, Dr.Oetker

Zo maak je ze:
Strooi 12 eetlepels poedersuiker in een grote kom en doe daar dan ongeveer 2 theelepels water bij + 4 druppels van de gewenste kleurstof. Afhankelijk van de kleur die je wilt, druppel je er wat kleurstof bij. Op de verpakking staat ook heel duidelijk aangegeven hoe je kleuren kunt mengen.
Roer goed door tot je een stroperig glazuur krijgt. Is het te waterig, doe je er wat poedersuiker bij. Is het te dik, voeg dan een druppeltje water toe tot het stroperig is.
Pak een ijshoorntje. Bedek met de achterkant van een lepeltje de punt van het hoorntje met het glazuur. Laat ongeveer 1 cm aan de onderkant vrij van het hoorntje, want het glazuur loopt nog wat uit. Zet ze daarna ondersteboven op een schaal om te drogen.
Bedek een tweede hoorntje met glazuur. Bestrooi daarna meteen het eerste hoorntje met decoratie strooisels en daarna pas je tweede hoorntje. (Doe je het gelijk na het glazuren, dan smelt de decoratie een beetje door het glazuur. Niet zo mooi! )
Ga zo verder met de hoorntjes tot je ene kleur naar keus op is. Maak dan nieuw glazuur met de andere kleur. Herhaal bovenstaande tot je klaar bent met het versieren.
Als ze droog zijn, dek je ze meteen af met vershoudfolie.
Bron: https://www.moodkids.nl/food/2017/09/09/eenhoorn-traktatie-maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten